Снимка БулфотоЗапочна срещата на четири очи между министър-председателя Бойко Борисов и румънския

...
Снимка БулфотоЗапочна срещата на четири очи между министър-председателя Бойко Борисов и румънския
Коментари Харесай

Започна срещата на четири очи между Бойко Борисов и Виорика Данчила

Снимка Булфото

Започна срещата на четири очи сред министър-председателя Бойко Борисов и румънския министър председател Виорика Данчила в двореца „ Виктория “ в Букурещ, предаде Novini.bg.

Разговорите се организират в рамките на Съвместното съвещание на държавните управления на България и Румъния и на Четиристранната среща на високо ниво сред България, Гърция, Румъния и Сърбия. Българският и румънският министър председател ще обсъдят задълбочаването на районното съдействие и развиването на добросъседските връзки, които ще допринесат за свързаността, сигурността и стабилността в Югоизточна Европа. Министър-председателите Борисов и Данчила ще се спрат на значимите тематики от европейския дневен ред, както и на поставените във фокуса му въпроси от Румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз. България и Румъния споделят сходни позиции за ролята на Кохезионната политика и на Общата селскостопанска политика, които са потвърдили своята добавена стойност и са от основно значение за целия Европейски съюз.

Двете страни високо правят оценка Дунавската тактика и упорстват за по-нататъшното й развиване като следващ инструмент за възстановяване на живота на европейските жители. Акцент в диалозите сред министър председателят Борисов и румънският министър-председател Данчила ще са енергийните и инфраструктурни планове от общ интерес. Такива са междусистемната газова връзка България-Румъния (IBR) и построяването на ново мостово оборудване на р. Дунав.

Докато двамата министър председатели беседват на четири очи, двустранни срещи с румънските си сътрудници организират министрите във водената от българския министър-председател делегация. В нея са вицепремиерът Марияна Николова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, министърът на труда и обществената политика Бисер Петков, министърът на околната среда и водите Нено Димов, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на превоза – Росен Желязков, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на енергетиката Теменужка Петкова и на туризма Николина Ангелкова. След привършване на диалозите, ще бъдат подписани двустранни съглашения.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР